×

هشدار

JUser: :_بارگذاری :نمی توان کاربر را با این شناسه بارگذاری کرد: 1545

انواع cms

بازدید: 1848

با انواع سیستم مدیریت محتوا آشنا شوید

معرفی بهترین سیستم مدیریت محتوا

برای راه اندازی سایت ابتدا می بایست در خصوص خرید هاست حرفه ای مثل هاست ابری یا هاست با کیفیت ایران اقدام نمایید. مرحله دوم نصب سیستم مدیریت محتوای مورد نظر است. اما اینکه کدام cms بهتر است سوالیست که همواره ذهن کاربران را به خود مشغول نموده. در این آموزش از پایگاه دانش میزبان فا در ابتدا مختصری درباره سیستم های مدیریت محتوا توضیح می دهیم و پس از آن شما را با معروف ترین و پرکاربرد ترین سیستم های مدیریت محتوا آشنا خواهیم نمود. اول به اینکه CMS چیست و چه کاربردی دارد می پردازیم. سپس امن ترین cms ها را معرفی می کنیم. در آخر نیز بررسی میکنیم که بهترین سیستم مدیریت محتوا چه ویژگی هایی دارد.

مقایسه انواع cms

CMS مخفف عبارت Content management system به معنای سیستم مدیریت محتوا می باشد. یک سیستم نرم افزاری شامل ابزار هایی جهت مدیریت وب سایت ها می باشد. اکثر کاربران سطح وب بدون داشتن دانش برنامه نویسی نیز می توانند از این سیستم های مدیریت محتوا جهت طراحی و راه اندازی سایتشان استفاده نمایند.
با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا می توانید سایت هایی پویا یا داینامیک ایجاد نمایید. ابزارها و قابلیت هایی که سیستم های مدیریت محتوا در اختیار شما قرار می دهند همگی امکان مدیریت مطالب تصاویر، پیوند ها و… را برای شما فراهم می کنند.https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/01/best-cms-300x215.jpg 300w, https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/01/best-cms-768x549.jpg 768w" alt="معروف ترین cms" width="800" height="572" class="aligncenter size-full wp-image-17517" loading="lazy" />

عمده ترین دلیل نیاز به یک سیستم مدیریت محتوای وب، برای سایت های پویا تغییرات دوره ای است که در سایت ایجاد می شود. اگر سایت شما ایستا باشد هر بار برای ایجاد تغییرات نیاز به برنامه نویسی و تغییر در کدها خواهید داشت و در صورت عدم دانش کافی می بایست هربار به شرکت های طراحی سایت مراجعه نمایید. ولی در صورت استفاده از سیستم مدیریت محتوا می توانید به راحتی تغییرات را ایجاد نمایید.
در ادامه به معرفی چند مورد و  در نهایت معرفی بهترین سیستم مدیریت محتوا و امن ترین cms ها می پردازیم.

طبق گزارش جامعه آماری منتشر شده 63% از مردم جهان از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنند. پس از آن جوملا با 14% در رتبه دوم و دروپال با 8% در رتبه سوم قرار دارند. رتبه چهارم به سیستم مدیریت محتوای TYPO3 با 2% قرار دارد. البته در ایران نیز از سیستم مدیریت محتوای نیوک نیز به طور گسترده ای استفاده می نمایند. دقت داشته باشید با توجه به رقابت CMSها این آمار متغیر است.

https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/01/top-10-cms-300x202.jpg 300w" alt="بهترین سیستم های مدیریت محتوا" width="546" height="368" class="aligncenter size-full wp-image-17258" loading="lazy" />

بهترین سیستم مدیریت محتوا چه ویژگی هایی دارد؟

تاکنون به تفاوت سیستم های مدیریت محتوا به صورت جامع و تخصصی نگاه کرده اید؟ اینکه کدام یک بهتر هستند و در چه مواردی با هم فرق دارند؟ همان طور که می دانید سیستم های مدیریت محتوای متفاوتی در بستر وب وجود دارد که هر کدام نیازهای قشر خاصی را پوشش می دهند.

https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/01/type-of-cms-300x199.jpg 300w" alt="معرفی انواع cms" width="510" height="338" class="aligncenter size-full wp-image-17273" loading="lazy" />

اگر بخواهیم به صورت موشکافانه تر بررسی داشته باشیم می توانیم  ویژگی هایی را برای تشخیص بهترین سیستم مدیریت محتوا در نظر بگیریم از جمله:

  • امکان انتشار محتوای جدید و سهولت امر: هر CMS با کیفیت شامل یک ویرایشگر قدرتمند و ابزارهای متعدد جهت ایجاد و انتشار محتوا است. به عبارتی به سادگی باید قادر به تولید محتوا در این سیستم مدیریتی باشید.
  • گزینه های دسته بندی کردن محتوا: هرچه محتوای سایت بیشتر باشد سامان دهی آن سخت و پیچیده تر خواهد شد. بر همین اساس سیستم مدیریت محتوای شما باید امکاناتی از قبیل برچسب گذاری، دسته بندی و موارد این چنینی را ارائه نماید.
  • امکان ویرایش محتوا: سیستم مدیریت محتوایی که انتخاب می کنید باید ابزارهای لازم جهت مدیریت و انتشار انواع محتوا را ارائه کند.
  • امکان شخصی سازی: متن باز بودن یا امکان افزودن قابلیت و توسعه امکانات از ویژگی های کلیدی یک cms بشمار می رود.
  • توسعه CMS: تیمی در پشت صحنه همواره نسخه هایی از CMS را منتشر می کنند تا کاربران قادر به بروزرسانی و تعمیم موارد امنیتی باشند.
  • امنیت: امنیت از موارد بسیار مهم در انتخاب سیستم مدیریت محتوا اختصاصی یا عام تلقی میگردد. امن ترین cms ها دارای مواردی همچون بروزرسانی های مداوم، رفع باگ های امنیتی و امکان توسعه عملکرد امنیتی سایت هستند.

5 ویژگی مذکور از موارد کلیدی و بسیار مهمی هستند که در انتخاب سیستم مدیریت محتوا (cms) باید در نظر گرفت.

https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/05/TYPE-OF-CMS-300x63.jpg 300w, https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/05/TYPE-OF-CMS-1024x214.jpg 1024w, https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/05/TYPE-OF-CMS-768x160.jpg 768w" alt="" width="1280" height="267" class="alignnone size-full wp-image-26298" loading="lazy" />

معرفی انواع cms

در ادامه، به بررسی برترین سیستم های مدیریت محتوا خواهیم پرداخت. جوانب مثبت و منفی هر کدام را تشریح می کنیم تا در نهایت بتوانید با توجه به نیاز خود انتخاب دقیق تری به عمل آورید.

  1. سیستم مدیریت محتوای وردپرس (WordPress)
  2. سیستم مدیریت محتوای جوملا (Joomla)
  3. سیستم مدیریت محتوای دروپال (Drupal)
  4. نیوک (phpNuke)
  5. سیستم مدیریت محتوای تایپو3 (TYPO3)
  6. فروشگاه ساز توماتو کارت (Tomato cart)
  7. فروشگاه ساز پرستا شاپ (PrestaShop)
  8. فروشگاه ساز اپن کارت (OpenCart)
  9. فروشگاه ساز مجنتو (Magento)

https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/01/best-of-cms-300x247.jpg 300w" alt="معرفی انواع cms" width="556" height="458" class="aligncenter size-full wp-image-17330" loading="lazy" />

به نظر شما کدام یک از موارد مذکور را می توان به عنوان بهترین سیستم مدیریت محتوا معرفی کرد؟ در ادامه قصد داریم به معرفی انواع cms و عملکرد آن ها بپردازیم و ببینیم معروف ترین cms کدام است.

https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/05/WORDPRESS-300x58.jpg 300w, https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/05/WORDPRESS-768x149.jpg 768w" alt="" width="946" height="184" class="alignnone size-full wp-image-26309" loading="lazy" />

1. سیستم مدیریت محتوای وردپرس WordPress

سیستم مدیریت محتوا وردپرس بدون شک یکی از بزرگترین و پیشرفته ترین سایت ساز های دنیا می باشد. این سایت ساز تحت php طراحی و بهینه سازی شده است توانسته نگاه های بسیاری را به سمت خود جذب کند.

 
  • به گزارش یکی از منابع خبر گزاری این اسکریپت محبوب موفق شده بیش از 60 درصد از وب سایت های دنیا را که تا به حال طراحی شده اند به خود اختصاص دهد.
  • طبق نظرسنجی های اخیر وردپرس به عنوان بهترین سیستم مدیریت محتوا برای فروشگاه شناخته شده است.

این چالش را در نظر داشته باشید که برخی کاربران در خصوص میزان امنیت وردپرس با ابهام مواجه هستند و آن را به عنوان امن ترین cms نمی شناسند اما باید گفت به طور مداوم گزارش هایی از بروزرسانی و رفع باگ های امنیتی این سیستم منتشر می گردد. از سوی دیگر بخش اعظمی از برقراری امنیت سایت بر عهده صاحبان سایت ها و اقدامات مربوطه می باشد.

مرجع رسمی فارسی زبان این سیستم به نشانی www.wp-persian.com و مرجع اصلی آن به نشانی www.wordpress.org می باشد.

https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/01/wordpressorg-300x258.jpg 300w, https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/01/wordpressorg-768x662.jpg 768w" alt="سایت رسمی وردپرس" width="896" height="772" class="aligncenter size-full wp-image-17248" loading="lazy" />

یکی از مواردی که باعث شده سایت ساز وردپرس از سایر سایت سازها متمایز باشد و نگاه های بیشتری را به سمت خود جذب کند، حجم کم و بهینه بودن آن برای بیشتر موتور های جستجو می باشد. پیش تر به سایت ساز وردپرس به چشم وبلاگ ساز بسیار حرفه ای نیز نگاه می کردند، چرا که این نرم افزار محبوب امکانات وسیعی را جهت وبلاگ نویسی و ارائه متون ناب خبری، آموزشی و… در اختیار کاربران خود قرار می داد اما با گسترش تکنولوژی، این سیستم مدیریت محتوا به اسکریپتی توانا جهت تولید انواع سایت های خبری، شرکتی، نمایشی و… تبدیل شد.

دمو وب سایت وردپرسی

برای نصب و راه اندازی این سیستم مدیریت محتوای محبوب روی هاست، مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. ابتدا می بایست این CMS را از سایت رسمی وردپرس یا پشتیبان رسمی فارسی آن دانلود کنید.
  2. بسته مربوطه را روی هاست خود آپلود نمایید.
  3. پس از آن از طریق آموزش ها و مستندات وب نسبت به نصب و پیکربندی آن اقدام نمایید.

لازم به ذکر است این اسکریپت به صورت رایگان در پلان های هاستنگ میزبان فا، قابل نصب و ارائه می باشد.

به منظور اطلاع از چگونگی پیاده سازی این سیستم مدیریت محتوای محبوب، آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل و آموزش نصب وردپرس روی هاست دایرکت ادمین را مطالعه نمایید.

امکانات سایت ساز وردپرس چیست؟

  • پلت فرم انعطاف پذیر
  • دسترسی سریع و آسان
  • سهولت نصب و راه اندازی
  • بروز رسانی اتوماتیک
  • اپن سورس
  • شامل ابزارهای کامل جهت راه اندازی انواع سایت ها
  • دارای پوسته و تم های متنوع
  • و…

https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/05/jumla-300x49.jpg 300w, https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/05/jumla-768x126.jpg 768w" alt="" width="946" height="155" class="alignnone size-full wp-image-26302" loading="lazy" />

2. سیستم مدیریت محتوای جوملا Joomla

مرجع رسمی فارسی زبان این سیستم به نشانی www.joomlafarsi.com و مرجع اصلی آن به نشانی www.joomla.org می باشد. با مراجعه به هرکدام از این سایت ها می توانید آخرین نسخه این سیستم مدیریت محتوای محبوب را تهیه نمایید.

  • سایت ساز جوملا یکی از قدیمی ترین اسکریپت های تحت PHP می باشد.
  • با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا یا CMS و پیاده سازی آن روی هاست خود می توانید به راحتی فایل ها، متون و تصاویر خود را به صورت سازماندهی شده نمایش دهید.
  • یکی از محبوبیت های جوملا که باعث شده طرفداران زیادی داشته باشد این است که با چند کلیک می توانید اسکریپت مربوطه را نصب کنید.

پس از آن بدون داشتن هیچگونه دانش فنی از برنامه نویسی وب سایت خود را در اینترنت طراحی و پیاده سازی کنید. 🙂 بیشتر طراحان وب سایت ها و کاربران اینترنتی نیز جوملا را جهت طراحی سایت خود ترجیح می دهند زیرا علاوه بر رایگان بودن، محیط کاربری زیبا و گرافیک عالی به راحتی قابل توسعه و قابلیت ارتقاء دارد.

https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/01/cms-jomla-300x226.jpg 300w, https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/01/cms-jomla-768x578.jpg 768w" alt="سیستم مدیریت محتوای جوملا" width="904" height="680" class="aligncenter size-full wp-image-17259" loading="lazy" />

جوملا یک نرم افزار سایت ساز فوق العاده قدرتمند است که توسط پنل مدیریت کاربر پسند آن می توانید صفحات گرافیکی زیادی را با چند کلیک ساده ایجاد کنید. یکی دیگر از دلایل محبوبیت جوملا این است که این نرم افزار تحت php کاملا اپن سورس می باشد و سازنده نرم افزار کد های آن را، به صورت کامل در اختیار کاربران قرار داده. به همین ترتیب می توانید انواع ویرایشات و تغییرات لازم را جهت اختصاصی سازی این سیستم در کدهای آن انجام دهید.
برای استفاده از این اسکریپت سایت ساز ابتدا می بایست نرم افزار آن را از سایت سازنده اصلی، یا پشتیبانی فارسی آن دانلود کنید سپس آن را روی هاست آپلود و در نهایت اقدام به نصب آن نمایید.

تصاویر دمو سایت و مدیریت جوملا

حتما می پرسید چطور جوملا را روی هاست نصب کنیم؟ نگران نباشید آموزش قدم به قدم نصب جوملا روی هاست سی پنل و نصب جوملا روی هاست دایرکت ادمین و آموزش نحوه ورود به مدیریت سایت جوملا را برای شما آماده کرده ایم. 😍

سیستم مدیریت محتوای جوملا

برخی از امکانات سایت ساز جوملا عبارتند از:

  • قابلیت ایجاد منو با طرح اختصاصی
  • قابلیت ایجاد مطالب با صفحات گرافیکی
  • قابلیت ایجاد وبلاگ
  • قابلیت نصب بی نهایت پوسته (قالب) روی سایت
  • قابلیت ایجاد صفحه تماس با ما
  • قابلیت ایجاد اسلاید شو، گالری تصاویر، گالری فیلم، پخش صوت و…
  • قابلیت ایجاد بی نهایت کاربر
  • قابلیت نصب انواع ماژول ها و ابزارهای طراحی سایت
  • قابلیت ایجاد رسانه در قسمت های مختلف سایت
  • قابلیت ارتقاء و بروز رسانی نرم افزار به صورت مستقیم از سایت سازنده جهت ارتقاء امکانات سایت ساز
  • قابلیت ایجاد انواع وب سایت های تفریحی، خدماتی، شرکتی، شخصی، دولتی و… به صورت اختصاصی
  • و…

این سایت ساز به گونه ای طراحی شده که توسط پنل مدیریت کاملا فارسی آن امکان ساماندهی بی نهایت اطلاعات در بخش ها و مجموعه های مختلف، فراهم شده است. به طور کلی امکانات جوملا به قدری زیاد است نام بردن تک تک امکانات آن میسر نیست. از طرفی روز به روز به امکانات این سایت ساز محبوب اضافه می شود.

https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/05/drupal-300x48.jpg 300w, https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/05/drupal-768x122.jpg 768w" alt="" width="946" height="150" class="alignnone size-full wp-image-26301" loading="lazy" />

3. سیستم مدیریت محتوای دروپال Drupal

بدون شک دروپال Drupal نیز یکی از بزرگترین و محبوبترین سیستم های مدیریت محتوا در جهان می باشد، دروپال نیز یکی از CMS هایی می باشد که جهت مدیریت و طراحی وب سایت های اینترنتی راه اندازی شده است.

  • یکی از مهم ترین دلایل استقبال کاربران از سایت ساز دروپال متن باز بودن (اپن سورس) بودن آن می باشد.

متن باز بودن به این معنی که به رایگان در دسترس کاربران قرار می گیرد سپس قادر خواهید بود تمام کدهای نرم افزار را به صورت دستی ادیت و آن را اختصاصی کنید. در نتیجه نیازی به پرداخت هزینه های سالانه و ماهانه ندارید. مرجع اصلی سیستم مدیریت محتوای دروپال به نشانی www.drupal.org می باشد.

https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/01/cms-drupal-300x223.jpg 300w, https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/01/cms-drupal-768x572.jpg 768w" alt="سیستم مدیریت محتوای دروپال" width="915" height="681" class="aligncenter size-full wp-image-17260" loading="lazy" />

یکی از دلایل استفاده کاربران از دروپال سادگی و تنوع امکانات آن است که برای راه اندازی یک وب سایت حرفه ای مناسب می باشد. در عین حال دروپال امکانات امنیتی وسیعی را در اختیار مدیران سایت قرار می دهد که موجب می شود کاربران بتوانند از سایت استفاده کنند. به همین ترتیب می توان گفت دروپال جزء امن ترین cms ها است. در نظر داشته باشید دروپال یک سایت ساز تحت php می باشد که جهت راه اندازی وب سایت های داینامیک کاربرد دارد. دروپال یک CMS یا سیستم مدیریت محتوا می باشد که ابزار برتر، برای تلفیق فناوری Open source، دیتابیس های ذخیره اطلاعات و ابزار های رمز نویسی صفحات وب چون HTML و CSS به شمار می رود، استفاده از این نرم افزار باعث می شود وب سایت از نظر فنی با سرعت تصاعدی بیشتری پیشرفت داشته باشد.

تصاویر دمو سایت و مدیریت دروپال

ویژگی های دروپال

  • ایجاد صفحات داینامیک با چند کلیک
  • سیستم مدیریت محتوای فارسی و انگلیسی
  • مدیریت مطالب و منوها
  • مدیریت ماژول ها
  • مدیریت قالب ها و رنگ بندی های قالب
  • قابلیت بروز رسانی به نسخه های جدید
  • مدیریت کاربران و نظرات کابران
  • طیف وسیع امکانات امنیتی
  • مدیریت تصاویر و ویدئوها
یکی از معایت دروپال این است که انتشار دهنگان و توسعه دهندگان پوسته، ماژول و امکانات این سایت ساز به اندزه CMS هایی مثل joomla یا WordPress وسیع نیستند.

جهت نصب دروپال می توانید این CMS را از سایت سازنده یا پشتیبانی رسمی فارسی آن دانلود کنید سپس آن را در localhost یا hsot نصب کنید.

https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/05/php-nuke-300x47.jpg 300w, https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/05/php-nuke-768x120.jpg 768w" alt="" width="946" height="148" class="alignnone size-full wp-image-26305" loading="lazy" />

4. سیستم مدیریت محتوای نیوک phpNuke

مرجع رسمی فارسی زبان این سیستم به نشانی www.phpnuke.ir و مرجع اصلی آن به نشانی www.phpnuke.org می باشد. با مراجعه به هرکدام از این سایت ها می توانید آخرین نسخه ی این سیستم مدیریت محتوای محبوب را تهیه نمایید. سایت ساز نیوک نیز یکی از قدرتمند ترین سایت سازهای دنیا می باشد که به شما این امکان را می دهد بدون داشتن دانش کافی از کد نویسی و تنها با فشردن چند کلیک در مدیریت این CMS بتوانید صفحات گرافیکی را خلق کنید.

https://mizbanfa.net/blog/wp-content/uploads/2020/01/php-Nuke-300x229.jpg 300w" alt="سیستم مدیریت محتوای نوک" width="586" height="448" class="aligncenter size-full wp-image-17252" loading="lazy" />

در واقع PHP Nuke یک سایت ساز تحت PhP می باشد که توانایی ایجاد کردن صفحات پویا و داینامیک را برای شما فراهم می کند.

به دلیل این که این سایت ساز طیف وسیعی از امکانات را جهت انتشار مقاله، فایل و عضو گیری پیشرفته در اختیار کاربران خود قرار داده، اغلب از این CMS محبوب برای راه اندازی سایت های دانلود و فروش فایل استفاده می شود.

تصاویر دمو سایت و مدیریت نیوک

امکانات سایت ساز نیوک

  • عضو گیری پیشرفته و نظارت کامل بر ورود و خروج کاربران
  • امکان ساخت انجمن توسط CMS
  • ارسال خبرنامه برای اعضاء سایت
  • آمارگیر بسیار پیشرفته
  • مسدود کردن دسترسی برخی از IP ها به سایت
  • ابزار دانلود فایل برای اعضاء
  • سیستم تنظیمات امینتی پیشرفته
  • و….
Rate this article ( 0 Vote )
برچسب گذاری شده در زیر : طراحی سایت مرکز تحقیقات کوثر

نظرات (0)

هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید